De Nederlandse Jim Reeves Website "Index"
Video en Audio: Biografie: LP's: CD's: Hitlijst: De Crash: Links: Midi: Songteksten: Foto's:


JIMMY DEAN ZANGER-ENTERTAINER, TV PRESENTATOR OVERLEDEN.

op zondag 13 juni 2010, overleed Jimmy Dean in de leeftijd van 81 jaar thuis in Virginia terwijl hij voor de televisie aan het eten was, zo meldt zijn vrouw.

Dean werd in 1928 geboren in Plainview, Texas. Hij leefde in armoede. Samen met zijn moeder speelde hij piano. De hele familie hield van muziek. Later leerde hij zichzelf accordeon en harmonica spelen. Op de middelbare school stopte hij met leren om zich te richten op een carrière in de entertainmentindustrie. Dit leidde hem naar zijn eerste succes; The Jimmy Dean Show.

Jimmy startte in 1951 een countryband. In 1961 had hij een grote hit met het nummer Big Bad John. Hiervoor won hij een Grammy.
Hij begon toen als TV presentator aan zijn TV Shows voor het ABC TV
NETWORK USA, en die show zou uitgroeien tot een van de populairste TV Shows in de USA.

Op 26 maart 1964 was er een Jim Dean Show en hierin zaten Eydie Gorme en Jim Reeves. Jim Reeves zong er een duet met JImmy Dean. Het zou het laatste optreden van Jim Reeves voor de
USA TV zijn tot dat op 31 juli 1964 zijn vliegtuig neerstorte.

In 1961 scoorde Dean een hit met het nummer Big Bad John, waar in 1990 ook een film over kwam waar Dean zelf in meespeelde. Het nummer gaat over een grote mijnwerker die zijn collega’s red uit een instortende mijn, maar zelf het leven laat.

Maar Dean had ook een andere passie. Het maken van worst.Samen met zijn broer Don richtte Jimmy in 1969 de Jimmy Dean Sausage Company op.  Dit deed hij vrij succesvol in zijn bedrijf Jimmy Dean Meat Co. Hij verkocht zijn bedrijf in 1984 aan Sara Lee Corp. waar hij bestuurder werd. In 2003 werd Dean door Sara Lee ontslagen. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een hele mediahype volgde waarbij flink met modder werd gegooid.

Vanaf de jaren zestig ging Jimmy Dean zich ook bezighouden met zijn televisie- en filmcarrière. Zo presenteerde hij lange tijd de Tonight Show en de Jimmy Dean Show.

In 1971 speelde hij de miljonair Willard Whyte in de James Bond film Diamonds Are Forever.

Willard Whyte was een personage uit Diamonds Are Forever. Het personage was gebaseerd op de excentrieke miljardair Howard Hughes. Een man met een eigen vliegtuigmaatschappij, filmproductiebedrijf en veel meer.

Jimmy Dean mocht in 1974 de rol van Willard Whyte spelen in Diamonds Are Forever. Dit deed hij met veel plezier. De crew van de film mocht op veel locatie filmen in Las Vegas. Omdat Howard Hughes een vriend was van Albert R. Broccolli was er veel mogelijk. Hughes bezat veel grond en gebouwen in Sin City.

In februari werd Dean nog toegevoegd aan de Country Music Hall Of Fame.

Jimmy Dean overleed  zondag 13 juni 2010 Zijn vrouw was hij hem.

              

 


Video: Biografie: LP's: CD's: Hitlijst: De Crash: Links: Midi: Foto's

 © Copyright 1997 - 2009 by  tom orie
Webstats4U - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller
Gratis teller